Cel mai înalt punct de pe insulă este o movilă de pământ despre care legendele locale spun că ar fi mormântul lui Attila cel mai puternic conducător al hunilo, numit și „Biciul lui Dumnezeu”, care a domnit între anii 433–453.
Legenda spune că Attila a fost înmormântat pe o insulă, undeva pe Dunăre, dar locul nu a fost descoperit. Conform acestei legende, Attila a avut atât de mulți soldați încât la moartea sa fiecare dintre oșteni ar fi dus câte un coif de pământ pe care l-ar fi pus peste mormântul conducătorului și astfel, în acel loc s-a format o movilă.
Movila aflată în sud-vestul insulei Ostrov-Moldova Veche și herghelia de cai sălbatici ce trăiește pe insulă au dus la apariția legendei lui Attila. Legenda spune că Attila a fost îngropat în mare taină, iar toți oștenii care l-au îngropat au fost omorâți pentru că locul unde se afla mormântul lui Attila să rămână secret. Attila avea un armăsar negru cu stea în frunte pe care doar el îl putea călări, iar după moartea sa unul din fii săi a scos armăsarul din grajd pentru al îmblânzi dar acesta a fugit.
Supărat, fiul lui Attila a trimis în urmărirea lui câțiva oșteni călare pe iepe roșii, însă noaptea când aceștia se odihneau , iepele au fugit cu armăsarul. Acesta auzise chemarea stăpânului său găsind locul tainic al mormântului, unde a rămas pentru al păzi. Se mai spune că noaptea sufletul lui Attila încalecă chipeșul armăsar pentru a străbate în galop nesfârșitele câmpii ale Eurpei. Atracția cea mai mare ar constitui-o însă mormântul lui Attila, acesta fiind înmormântat în trei sicrie: unul de aur, unul de argint și unul de fier, împreună cu armele și bijuteriile sale. Printre comorile îngropate în mormânt s-ar afla și sabia lui Attila – supranumită și „Sabia lui Dumnezeu”.